Які види забруднюючих речовин від АЗС?

Джерелами забруднення повітряного середовища на проектованому АЗС є - випаровування нафтопродуктів (парів бензину та нафтових вуглеводнів) при зберіганні в резервуарах та заправці автотранспорту.

Основні забруднюючі речовини, що викидаються в атмосферу є бензин; вуглеводні насичені; пропан; бутан.

До джерел забруднення повітряного середовища відносяться і технологічні процеси на проектованому АГЗП (зливна струбцина, запобіжний клапан на резервуарі зберігання СВГ, заправна струбцина газових колонок, продувні свічки насосу).

Інспекція наголошує, що все технологічне устаткування повинно утримуватися в технічно справному стані. Суб’єкт господарювання повинен забезпечити проведення робіт таким чином, щоб викиди в атмосферу та/або запах не призводили до суттєвих незручностей за межами об'єкту або до суттєвого впливу на навколишнє середовище.

Слід також зазначити, що відповідно «Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів», затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України від 19.06.96р. № 173 (ДСП 173-96), п.5.32 - відстань від автозаправні станцій з підземними резервуарами для зберігання рідкого палива до меж ділянок дитячих дошкільних закладів, загальноосвітніх шкіл, шкіл-інтернатів, лікувально профілактичних закладів, до стін житлових та інших громадських будівель і споруд, дитячих ігрових майданчиків і місць відпочинку населення слід приймати за розрахунком забруднення атмосферного повітря шкідливими викидами АЗС, але не менше 50 метрів.

  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці