Чому важливо поновити перевірки якості пального?

Пальне - це кров автомобіля. Воно живить двигун і забезпечує його працездатність. Якщо паливо не якісне, це може створювати загрозу не тільки транспортним засобам, а й людям, які користуються цим транспортом.

Один з прикладів: дизельне паливо за низьких температур перестає «текти», перетворюється на «кисіль» і забиває в кінцевому підсумку паливопроводи, що може призвести до неможливості продовжувати рух.

Саме тому його відповідність сортності має таке важливе значення під час морозів. Цей вид пального, особливо його «зимовий» сорт, має свою специфіку. Воно коштує дорожче, тому всілякого роду шахраям вигідно торгувати «літнім» варіантом, розмішуючи його із «зимовим», щоб отримати вищий дохід.

На дизельному паливі працює не тільки транспортна, але й критична інфраструктура, як то швидка чи пожежники, а також ЗСУ. І всі ці важливі суб’єкти закуповують пальне у комерційних поставників, тобто те ж саме, що вони продають і на своїх АЗС. Заправка «зимовим» дизельним пальним залишається відповідальним процесом, до якого треба відноситися серйозно, щоб уникнути проблем. Адже погода все частіше буває непередбачуваною, і мати проблеми ще й з пальним в дорозі вкрай небажано.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці