Як захистити свій транспортний засіб від пошкоджень, пов’язаних з неякісним пальним?

Кожен користувач транспортних засобів, має  право в пунктах  роздрібної торгівлі пальним (АЗС) отримувати інформацію щодо якості пального.

Позначення палив повинне бути розміщено у місцях, доступних для споживача (на паливо-розподільчому обладнанні), а також відображено в розрахункових документах (фіскальний чек).

На вимогу споживача (користувача) розповсюджувач повинен надати копію документа про якість (паспорт якості) палива та копію декларації про відповідність.

Документ про якість (паспорт якості) палива повинен містити дату видачі і номер документа, позначення палива - для автомобільного бензину та дизельного палива, назву та адресу підприємства – виробника, назву та адресу розповсюджувача (за наявності), дату виготовлення палива, нормативні значення та фактичні результати випробувань, які підтверджують відповідність марки палива вимогам Технічного регламенту, відомості щодо декларації про відповідність, номер партії (резервуара), дані про вид та кількість добавок (присадок), гарантійний строк зберігання.

Будьте відповідальними споживачами та користуйтесь своїми правами під час відвідування АЗС.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці