Автомобільне паркування замість дерев: кому це потрібно?

28 березня державними інспекторами спільно з представником Київської районної адміністрації Одеської міської ради виявлено факт здійснення незаконних робіт з видалення 8 дерев на зеленій зоні, що прилягає до автомобільного паркування магазину «Romstal» по вулиці Євгена Чикаленка 84-а в Одесі.

 

З огляду на те, що весна  настала майже за розкладом, тож питання створення дров’яних запасів не є актуальним. Тоді постає питання, кому і для яких цілей потрібно в березні видаляти дерева на території загального користування?

 

Як повідомлено Департаментом екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради, до ГУНП в Одеській області направлено листа щодо вжиття відповідних заходів для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності.

 

В свою чергу, інспекцією здійснено розрахунок завданих державі збитків внаслідок незаконного видалення дерев та направлено на правоохоронні органи.

 

Інспекція нагадує громадянам про заборону самовільного видалення/пошкодження зелених насаджень/дерев на територіях державної/комунальної власності. Порядок оформлення дозволу на видалення зелених насаджень у межах населених пунктів регулюється Постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2006 року № 1045.

 

Якщо ви стали свідком видалення/пошкоджень зелених насаджень, терміново звертайтесь до інспекції або правоохоронних органів – цим самим ви вбережете велику кількість дерев від незаконних вирубок у майбутньому.

 

Закликаємо кожного відповідально ставитися до збереження зелених насаджень та дотримуватись вимог природоохоронного законодавства!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці