Дракони живуть у Чорному морі

Морські дракончики – це реальні істоти, які є жителями Чорного моря. Їх можна зустріти як на мілководних ділянках, так і на глибинах моря. Дракончики ведуть прихований спосіб життя та надають перевагу м’якому ґрунту, в який вони зариваються та чекають на свою здобич. Харчуються ці істоти дрібними рибами та ракоподібними.

 

Зазвичай, в наших водах зустрічаються особини довжиною 15-20 см. Незважаючи на малі розміри, морські дракончики - найотруйніші види риб у Чорному морі. Отрута зосереджена на шипах, якими покрите їх тіло та яку вони використовують для паралізації жертви. Захищаючись, вони можуть бути досить агресивними.

 

Цікавим є те, що з кожним роком життя морського дракончика отруйна речовина в його тілі стає більш агресивною та залишається небезпечною до 4 годин навіть після смерті риб.

 

Зростає небезпека для людини саме в літній період, коли дракони підпливають на мілководні прогріті ділянки моря. Тому найголовніше правило, яке збереже ваше здоров’я та життя: ніколи нічого не чіпати руками на дні моря та не переплутайте морського дракончика з чорноморським бичком.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці