Вміст бензолу в бензині повинен відповідати встановленим стандартам

Регулювання якості пального стає важливим кроком у напрямку збереження здоров'я та довкілля для поточних та майбутніх поколінь.

Важливий показник якості бензину – вміст бензолу. Цієї токсичної речовини в бензині має бути якнайменше, оскільки збільшення його кількості може зменшити ресурс двигуна до десяти разів.

 

Також бензол може негативно впливати на навколишнє середовище та здоров'я людини, якщо його вміст перевищує норму. Норматив Євро 5 допускає його зміст не вище 1%.

 

Бензол класифікується як канцероген, що підкреслює необхідність строгого контролю його рівнів у пальному. Дослідження показують, що тривалий вплив цієї речовини може збільшити ризик розвитку різних форм раку, включаючи лейкемію. Це особливо актуально для людей, які часто піддаються впливу автомобільних викидів або працюють у сфері, пов'язаній з нафтопродуктами.

 

Крім того, викиди бензолу сприяють утворенню смогу та погіршенню якості повітря, що негативно впливає на екосистеми та здоров'я  людей.

Для мінімізації цих негативних наслідків необхідно дбати про те, щоб контролювати вміст бензолу в бензині відповідно до встановлених стандартів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці