Екологічний виклик: несанкціоноване сміттєзвалище в серці Одеси

На розгляді інспекції знаходяться звернення громадян щодо розміщення несанкціонованого сміттєзвалища в балці між автозаправкою та житловими будинками приватного сектору по 1 провулку Майському в Одесі.

Державними інспекторами проведено огляд території та встановлено, що вказана територія є природною балкою, яка завалена твердими побутовими відходами.

9 квітня за ініціативою інспекції утворено комісію з представників КП «Міські дороги», ТОВ «Інфокс» Філія «Інфоксводоканал», Департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради, Департаменту земельних ресурсів Одеської міської ради, Хаджибейської районної адміністрації Одеської міської ради, СОН «Сахарний».

Представники комісії виявили, що практично з кожного будинку виведені труби (металеві, пластикові, залізобетоні) для відведення господарсько-побутових стоків у залізобетонний лоток. З лотка стоки потрапляють до природної балки, далі –до колектору міської мережі ливневої каналізації. Представником КП «Міські дороги» повідомлено, що даний залізобетонний лоток призначений для збирання дощових та ґрунтових вод.

З метою визначення вмісту забруднюючих речовин у ґрунті, внаслідок розміщення сміттєзвалища та потрапляння стоків на ґрунт, відібрано  проби ґрунту та фонову (контрольну) пробу.

За інформацією місцевих жителів сміття викидають мешканці приватного сектору, зокрема у зв’язку з відсутністю контейнерів для збирання відходів.

Представником СОН «Сахарний» повідомлено, що не у всіх приватних домоволодінь є укладені договори на вивезення сміття.

За результатами роботи комісії будуть вжиті заходи, спрямовані на ліквідацію порушення вимог природоохоронного законодавства.             

Роботу комісії висвітлював телеканал «Суспільний Одеса».

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці