Цікаві факти про товстолобика

Майже в кожній прісноводній водоймі Одеської області присутні товстолобики, які представлені такими видами як: білий товстолобик, строкатий та їх гібриди.

Ці види риб відносяться до сімейства коропових та є рослиноїдними. Білий товстолобик надає перевагу саме харчуванню водною рослинністю, в той час як строкатий та гібриди полюбляють ласувати дрібними рачками та молюсками.

У своєму нативному середовищі існування товстолобики нерестяться, як правило, на початку червня при температурі води 20-22°С. Статеве дозрівання відбувається у віці 4-5 років. Ікра пелагічна, тобто знаходиться в товщі води.

У водоймах області товстолобики є об’єктом штучного вселення. Одними з найбільш продуктивними для вирощування товстолобиків є придунайські озера Кагул, Ялпуг, Китай та інші. Наприклад, вилов в озері Кагул може досягати більше 600 тон на рік.

Що стосується любительського лову, товстолобиків вудкою на гачок не виловлюють. Потрібно бути затятим рибалкою-любителем аби спіймати товстолобика, оскільки для цього необхідно мати певні навички.

  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці