Інформуємо про чергову перемогу у боротьбі зі стихійними сміттєзвалищами

Раніше ми повідомляли про виявлені факти засмічення узбіччя побутовими відходами вздовж траси М05 «Одеса-Київ» на території Дачненської сільської ради та Роздільнянської міської ради на Одещині.

 

За ініціативи інспекції Дачненською сільською радою організовано проведення робіт зі збирання сміття автомобільної траси  М05 «Одеса-Київ».

 

Крім того, за повідомленням Одеської районної державної (військової) адміністрації, силами Одеської, Авангардівської, Дачненської, Нерубайської, Усатівської громад здійснені заходи щодо прибирання сміття, у тому числі на автобусних зупинках, громадських вбиральнях, вздовж автомобільної дороги М05 «Київ-Одеса».

 

Дякуємо Одеській районній державній (військовій) адміністрації, Дачненській сільській раді за вжиття заходів реагування, а також плідну співпрацю!

 

Разом з тим, нажаль, в цій історії є ложка дьогтю в бочці меду. Так, Роздільнянською міською радою відмовлено в проведенні заходів, присвячених боротьбі за чисті узбіччя. У своєму листі  Роздільнянська міська рада посилається на відсутність автобусних зупинок та громадських вбиралень на  автомобільній трасі  М05 «Одеса-Київ». Вважаємо, що це звичайна відписка та небажання приводити свою територію у відповідність до вимог природоохоронного законодавства.

 

Інспекція тримає вказане питання на контролі та буде вживати відповідні заходи реагування.

 

Сподіваємося, що завдяки спільним зусиллям зуміємо поставити крапку в цій історії!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці