Прибрано звалище за межами села Нові Білярі на Одещині

Під час планової перевірки Южненської міської ради Одеського району Одеської області, державними інспекторами виявлено сміттєзвалище за межами села Нові Білярі на земельній ділянці комунальної власності.

 

Оскільки земельна ділянка знаходиться в оренді у приватного підприємства, Виконавчий комітет Южненської міської ради направив орендареві листа щодо приведення земельної ділянки до належного санітарно-екологічного стану.

 

За результатами, раді повідомити, що вищезазначене сміттєзвалище ліквідовано, а земельну ділянку приведено в належний стан.

 

Звертаємо увагу громадян, підприємств, установ та організацій, що відповідно до статті 35 Закону України «Про охорону земель» власники і землекористувачі, в тому числі орендарі, земельних ділянок при здійсненні господарської діяльності зобов'язані:

 

дотримуватися вимог земельного та природоохоронного законодавства України;

 

забезпечувати захист земель від пожеж, ерозії, виснаження, забруднення, засмічення, засолення, осолонцювання, підкислення, перезволоження, підтоплення, заростання бур'янами, чагарниками і дрібноліссям;

 

уживати заходів щодо запобігання негативному і екологонебезпечному впливу на земельні ділянки та ліквідації наслідків цього впливу, та ін.

         

Частиною третьою статті 46 цього ж Закону забороняється несанкціоноване скидання і розміщення відходів у підземних горизонтах, на території міст та інших населених пунктів, на землях природно-заповідного та іншого призначення, у межах водоохоронних зон та зон санітарної охорони водних об`єктів, в інших місцях, що може створювати небезпеку для навколишнього природного середовища та здоров`я людини.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці