Інспекція продовжує роботу з обстеження стану водних об’єктів Одеської області

Інспекція продовжує спільну роботу з Басейновим управлінням водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю з обстеження стану водних об’єктів Одеської області.

 

Наразі можемо звітувати про результати обстеження верхів’я Хаджибейського лиману в районі населених пунктів: с. Хоминка, с. Отрадове, с. Болгарка, с. Паліївка, зокрема виявлено:

 

розміщення несанкціонованих  місць побутових відходів у водоохоронній зоні лиману вздовж узбіччя Київського шосе (траса Е-95, поблизу рибного ринку «Чайка»);

 

наявність хаотично розміщених несанкціонованих сміттєзвалищ побутових та будівельних відходів, відходів поліетилену та пластику, залишків сухої трави на території с. Болгарка, орієнтовно на відстані 700-900 м від урізу води.

 

Дачненській сільській раді надіслано листа щодо вжиття заходів реагування, спрямованих на ліквідацію стихійних звалищ.

 

Водночас, на території с. Болгарка, на відстані 150-200 м від урізу води, встановлено факт накопичення стічних вод у водоохоронній зоні лиману. Зафіксовано відведення господарсько-побутових стоків через труби, прокладені у землі. Факт забруднення земельних ресурсів підтверджується результатами проведених аналізів.

 

З метою встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності всі матеріали направлено до правоохоронних органів.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці