Кислотні дощі: вплив викидів від автомобільних двигунів

Основна причина виникнення кислотних опадів – це утворення дрібних крапельок сірчаної та азотної кислоти внаслідок сполучення окисів сірки та азоту з атмосферною вологою. Окиси сірки та азоту потрапляють в атмосферу через викиди автомобільних двигунів, ТЕС, хімічних заводів і перетворюючись в кінці кінців у сірчану та азотну кислоти.

Кислотні дощі пошкоджують листя та коріння рослин, що призводить до зниження їх здатності до фотосинтезу та росту. Вони також змінюють хімічний склад ґрунтів, знижуючи рівень корисних мінералів і збільшуючи концентрацію токсичних металів.

Кислотні дощі знижують pH води у річках, озерах та інших водоймах. Це призводить до загибелі риб та інших водних організмів, тим самим руйнуючи екосистеми.

Кислотні дощі є серйозною екологічною проблемою, яка потребує негайних дій для її вирішення. Зменшення викидів оксидів азоту з автомобілів шляхом використання екологічно чистих транспортних засобів, розвиток громадського транспорту та впровадження ефективних технологій очищення вихлопних газів може суттєво знизити ризик утворення кислотних дощів.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці