Інспекція націлена на плідну взаємодію з органами місцевого самоврядування, установами та організаціями

Інспекція під час реалізації наданих повноважень з питань ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ націлена на плідну взаємодію з органами місцевого самоврядування, установами та організаціями.

Державними інспекторами спільно з представниками Адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради проведено сумісне обстеження території по вулиці 1 Інгульській та виявлено місце несанкціонованого розміщення відходів: побутові відходи, пластик, сухе листя.

Встановлено, що земельна ділянка комунальної форми власності передана на правах оренди автогаражному кооперативу.

Статтею 35 Закону України «Про охорону земель» визначено вимоги до власників і землекористувачів, у тому числі орендарів, земельних ділянок. Зокрема забезпечувати захист земель від пожеж, ерозії, виснаження, забруднення, засмічення, заростання бур'янами та інше.

Відповідно до статті 96 Земельного кодексу землекористувачі зобов'язані додержуватися вимог законодавства про охорону довкілля.

Статтею 12 Земельного Кодексу України, до повноважень сільських, селищних, міських рад, у галузі земельних відносин, належить здійснення державного контролю за використанням та охороною земель у межах та порядку, встановлених законом.

З метою ліквідації даного сміттєзвалища інспекцією направлені листи до Голови правління автогаражного кооперативу про вжиття заходів реагування щодо ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища, до Адміністрації Інгульського району щодо здійснення контролю за вжитими автогаражним кооперативом заходами, спрямованими на ліквідацію сміттєзвалища на земельній ділянці, переданої на правах оренди.

 Як результат спільних дій, головою правління автогаражного кооперативу було розпочато роботи з приведення прилеглої території до належного санітарного стану. 

15 липня, при обстеженні території,  встановлено що сміттєзвалище повністю ліквідовано.

  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці