За фактом спалювання сухої рослинності у Миколаєві державним інспектором накладено адміністративне стягнення - 3060 гривень.

За фактом спалювання сухої рослинності (гілля) по Проспекту Богоявленському, 12 у Миколаєві державним інспектором накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 3060 гривень.

Статтею 77-1 «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Але, незважаючи на пояснення та великі штрафи, на жаль, ми продовжуємо фіксувати порушення природоохоронного законодавства.

1192 пожежі в природних екосистемах та на відкритих територіях зафіксувала ГУ ДСНС у Миколаївській області з початку року.

Спалювання рослинності – це:

шкода довкіллю через потрапляння до атмосфери забруднюючих речовин;

втрата родючості ґрунту;

погіршення стану здоров’я через важкі метали, канцерогени, чадний газ та інші речовини, які можуть спричинити отруєння, алергії, хвороби дихальної системи чи навіть рак;

значні суми штрафів, а в деяких випадках – настання кримінальної відповідальності.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці