Встановлено факт незаконного забору води для зрошення полів на Одещині

Згідно отриманої через #ЕкоЗагроза інформації, відбувається незаконний забору води для зрошення полів з водного об’єкту - рукав Степовий, що відноситься до річки Дунай на території Кілійського району Одеської області.

За ініціативи інспекції проведено комісійне обстеження території з залученням представників Кілійської міської ради, Кілійського міжрайонного управління водного господарства, дільниці водних об’єктів нижнього Дунаю Відокремленого підрозділу Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю «Причорноморський центр водних ресурсів та ґрунтів».

Оглядом місцевості зафіксовано, що між рукавом Степовий та нижнім б’єфом Кілійсько-Маякської дамби, яка розташована на  території Кілійської міської ради за межами населеного пункту, в тілі дамби проходить металевий  трубопровід діаметром 1200 мм, по якому здійснюється подача зрошувальної води з рукава Степовий на Кілійсько-Маякську рисову зрошувальну систему. На час обстеження було виявлено додаткову «врізку» в основу магістрального трубопроводу, яка виходить на поверхню у вигляді металевого вентилю для періодичного перекривання/відкривання води.

За інформацією представників Кілійського міжрайонного управління водного господарства прокладена труба є незаконною, походження споруди невідомо, документи на прокладання труби в управлінні відсутні.

На даний час вирішується питання щодо передачі матеріалів до правоохоронних органів щодо встановлення винних осіб.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці