Кількість відходів від руйнації можна розрахувати за допомогою онлайн-калькулятора

З метою розрахунку розміру шкоди, завданої військовими діями, ми направляємо  запити до органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, суб’єктів господарювання про обсяги утворених відходів від руйнацій.

На даний час постає питання коректного підрахунку кількості утворених відходів як для розрахунку збитків так і для раціонального планування організації місць видалення відходів руйнації.        

Проте до останнього часу не існувало зручного і швидкого алгоритму визначення кількості відходів.

Експерти громадської організації #ReThink, що є членом коаліції #Ukraine Support Team, у співпраці з Мінінфраструктури нещодавно презентували Методичні рекомендації http://surl.li/uihlxh щодо оцінки обсягів відходів від руйнувань, розроблені на основі аналізу чинного українського законодавства, вивчення міжнародних практик та дослідження типової забудови України.

Підхід базується на японській методиці, адаптованій до українських реалій. Документ містить формули обрахунку та норми утворення відходів на 1 кв м руйнувань, відповідно до типу забудови.

Для зручного розрахунку створено онлайн-калькулятор http://surl.li/uihlxh, яким вже можна скористатися.

Функціонал калькулятора дозволяє оцінити кількість утворених відходів від руйнувань: загальну та за окремими компонентами (як то бетон, цегла, метал, дерево, супутні відходи тощо) на основі даних про тип будівлі та площу забудови або руйнування. Крім того система враховує процеси горіння та розраховує кількість азбестовмісних матеріалів, якщо такі були наявні у будівлях.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці