Проведено робочу нараду з метою визначення шкоди та збитків, завданих територіям та об’єктам природно-заповідного фонду на Кінбурнському півострові внаслідок військових дій

Проведено робочу нараду з метою визначення шкоди та збитків, завданих територіям та об’єктам природно-заповідного фонду на Кінбурнському півострові внаслідок військових дій.

У нараді прийняли участь фахівці Державної екологічної інспекції Південно – Західного округу, Спеціалізованої екологічної прокуратури Миколаївської обласної прокуратури, Управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОВА, Південного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства.

З початку війни Кінбурнський півострів потерпає від пожеж через бойові дії. На Миколаївщині розробляють унікальний кейс щодо розрахунку збитків внаслідок військових дій. Працівники Національного природного парку «Білобережжя Святослава» використовують і впроваджують цифрові технології у природодослідну діяльність: дистанційні моніторингові системи, супутникові знімки, розробляють карти загального враження об’єктів ПЗФ пожежами у військовий період (відповідно до протоколу Берклі).

Саме завдяки цим матеріалам є можливість провести розрахунки шкоди, зумовленої забрудненням атмосферного повітря через пожежі на земельних ділянках Національного природного парку «Білобережжя Святослава», Регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса», Чорноморському біосферному заповіднику в адміністративних межах Миколаївської області відповідно до Методики визначення шкоди та збитків, завданих територіям та об’єктам природно-заповідного фонду внаслідок збройної агресії Російської Федерації № 424 від 13.10.2022.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці