Проведено комісійне обстеження звалища відходів руйнації на Миколаївському міському полігоні

За погодженням Миколаївської обласної військової адміністрації на території м. Миколаєва прийнято одне рішення про створення та розміщення місця тимчасового зберігання відходів від руйнувань, яке знаходиться на Миколаївському міському полігоні. Згідно розпорядження, площу яку повинно займати це місце, не визначено.

Організацію та координацію поводження з відходами від руйнувань на даному майданчику здійснює Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради (далі – Департамент).

В ході спільного комісійного обстеження з Департаментом, встановлено, що місце тимчасового зберігання відходів руйнації знаходиться на Миколаївському міському полігоні. Відходи від руйнувань розміщені на ущільненому ґрунті.

Станом на 01.08.2024 загальний обсяг вже розміщених відходів від руйнувань складає 4688,628 тонн.

На час обстеження на території місця тимчасового зберігання відходів від руйнувань, розміщені відходи руйнувань змішані, а саме: бетонні, залізобетонні конструкції, цегла (цегляний бій), облицювальна плитка, черепиця та кераміка, ґрунт та каміння, тощо.

Також, було зафіксовано, що на відведеному місці призначеному для тимчасового зберігання відходів руйнації існують місця з епізодично-розміщеними побутовими відходами, що не відповідає вимогам постанови КМУ від 27.09.2024 № 1073.

За інформацією Департаменту, на сьогоднішній день виділено кошти на організацію нового майданчика для тимчасового зберігання відходів від руйнувань, який буде знаходитись в межах адміністративної території Інгульського району міста Миколаєва. Крім того Миколаївська міська територіальна громада отримала нову техніку для виконання робіт пов’язаних з відходами руйнації.

Саме на новому майданчику планується встановити технологічне обладнання та техніку, за допомогою якої відходи від руйнувань будуть переробляти в будівельну продукцію.

Зазначаємо, що будівельні вироби (продукція), отримані з використанням відходів від руйнувань повинні відповідати вимогам  Технічного регламенту будівельних виробів (продукції), затвердженого постановою КМУ від 20 грудня 2006 р. № 1764.

Наголошуємо, що відходи від руйнувань потрібно вивозити лише на спеціально обладнані майданчики.

Інспекція продовжує спільну роботу з територіальними громадами у сфері управління відходами від руйнувань.

В подальшому слідкуйте за новою інформацією про офіційно визначені місця тимчасового зберігання відходів від руйнувань. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці