Щодо факту спилювання дерев на території Миколаївської обласної лікарні

Хочемо повідомити про позицію інспекції щодо факту спилювання дерев на території Миколаївської обласної лікарні по вулиці Київська, 1.

Державними інспекторами 26 липня здійснено виїзд за даною адресою.

Встановлено, що на території КНП «Миколаївська обласна клінічна лікарня» проводять підготовчі роботи для будівництва захисної споруди цивільного захисту на підставі дозволу на виконання будівельних робіт від 21.06.2024 № IY013240619670.

Інспекторів ознайомили з проєктною документацією та надали довідку щодо оцінки якісного складу зелених насаджень, що потрапляють в зону виконання робіт, підготовлену департаментом ЖКГ Миколаївської міської ради.

Згідно статті 28 ЗУ «Про благоустрій населених пунктів» документи, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, отримані відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», є підставою для видалення зелених насаджень після обстеження земельної ділянки та складання акта обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню. У цьому разі видалення зелених насаджень не потребує дозволу (ордера). 

Проте департаментом ЖКГ ММР не проведено комісійне обстеження за участю представника Держекоінспекції та не складено акт встановленої форми про обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, який погоджено представником екологічної інспекції.

Тому інспекцією підготовлено лист до правоохоронних органів щодо вжиття заходів реагування та до департаменту ЖКГ ММР щодо необхідності дотримання встановленого порядку проведення обстеження зелених насаджень з наступним оформленням акта.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці