Сплачено збиток у сумі 557675, 67 гривень за використання водних ресурсів без спеціального дозволу

Державною екологічною інспекцією Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) при здійсненні планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства Окнянською селищною радою Подільського (Окнянського) району Одеської області встановлено факт використання водних ресурсів підземних вод зі свердловин, які розташовані на території 9 старостинських округів у обсязі 109563 куб м. при відсутності дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням пункту 9 частини першої статті 44, частини першої статті 49 Водного Кодексу України.

Внаслідок таких дій навколишньому природному середовищу заподіяний збиток у сумі 557675, 67 гривень.

Інспекція звернулась до селищної ради з претензією та запропонувала  відшкодувати збиток у добровільному порядку. На даний час збитки сплачені у повному обсязі

З даного приводу Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу нагадує, що водокористувачі зобов`язані здійснювати спеціальне водокористування лише за наявності дозволу. Спеціальне водокористування - це забір води з водних об`єктів із застосуванням споруд або технічних пристроїв, використання води та скидання забруднюючих речовин у водні об`єкти.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці