У Парку Перемоги в Миколаєві виявлені знищені зелені насадження та засмічені земельні ділянки. Інспекція звернулась до поліції з заявою про злочин

3 листопада, в ході здійснення природоохоронних заходів, в Центральному районі Миколаєва на території Парку Перемоги встановлено факт знищення (без ордеру на видалення зелених насаджень, повідомлення, декларації про початок виконання підготовчих або будівельних робіт чи дозволу на виконання будівельних робіт)  6 дерев породи «Акація» діаметрами стовбурів від 134 до 173 сантиметрів.

Також виявлено засмічення земельної ділянки будівельними матеріалами та будівельними відходами загальною площею 35,52 квадратних метри.

Парк Перемоги відноситься до природно-заповідного фонду України та є  парком–пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення.

Загальний розмір шкоди, завданої внаслідок знищення зелених насаджень складає 1,6 мільйони гривень.

Загальний розмір шкоди, завданої внаслідок засмічення земельної ділянки будівельними матеріалами та будівельними відходами  - 82 тисячі гривень.

Оскільки в діях винних осіб вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого статтею 356 Кримінального Кодексу України (самоправство, тобто самовільне, всупереч установленому законом порядку, вчинення будь-яких дій, установою чи організацією, якщо такими діями була заподіяна значна шкода інтересам громадянина, державним чи громадським інтересам або інтересам власника), інспекцією направлено заяву про злочин до органів поліції.

 

У заяві інспекція просить внести відомості про злочин до ЄДРДР, провести розслідування викладених фактів, встановити осіб, винних у порушенні вимог природоохоронного законодавства, та притягнути їх до відповідальності згідно чинного законодавства.

  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці