Інспекцією обраховано збиток, завданий знищенням зелених насаджень на стадіоні у Ракетному Урочищі та біля городка "Казка"

14 квітня 2021 року з публікації у інтернет-виданні СВІДОК.info стало відомо про знищення зелених насаджень на території стадіону по вулиці Привільній у Ракетному Урочищі (місто Миколаїв). Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища здійснено виїзд на місце та підтверджено  факт пошкодження до ступеня припинення росту 21 дерева порід «Акація», «Горіх», «Шовковиця» та до ступеня неприпинення росту 1 дерева породи «Акація». Загальна сума збитків, завданих довкіллю, становить 10 792 гривні. З метою встановлення осіб, причетних до даного правопорушення та притягнення їх до відповідальності згідно чинного законодавства, матеріли справи будуть передані до Національної поліції.

У цей же день на «гарячу лінію» Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу надійшло звернення стосовно знищення дерев біля городка «Казка». В ході обстеження, проведеного за участю представників Національної поліції та адміністрації  Заводського району міста Миколаєва виявлено факт знищення до ступеня неприпинення росту двох дерев породи «Тополя» діаметрами 69 см та 88 см по вулиці Сінній, 44. У даному випадку особу порушника встановлено, відносно нього складено протокол про адміністративне порушення, передбачене статтею 153 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Розмір завданих збитків становить 5650 гривень, претензія щодо їх відшкодування буде пред’явлена порушнику.

Вказані дії є порушенням пункту 4.2 «Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України», статті 16 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», статті 10 Закону України «Про рослинний світ».



 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці