Розпочинається мисливський сезон 2021-2022

З 7 серпня у Миколаївській області, а з 9 серпня у Одеській області  розпочинається мисливський сезон із полювання на пернату дичину. Полювати дозволяється на  норця великого, качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза,   гаги   звичайної,   лутка,   крохалів,  черні червонодзьобої,  нерозня,  креха  середнього,  каменярки,  казарок білощокої  та  червоноволої),  лиску, куликів (крім кулика-сороки, ходуличника,  шилодзьобки,  кроншнепів,  чайки, лежня, дерихвоста, поручайника,   крем’яшника,   чорниша,  перевізника,  фіфі,  зуйків морського,   малого,   великодзьобого,   галстучника,  пісочників, плавунців,  баранця  великого),  голубів  (крім голуба-синяка), гусок (крім гуски малої).

Міністерством енергетики та захисту довкілля України наказом від 27.05.2021 року № 346 встановлено Норму відстрілу інших мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, у сезон полювання 2021-2022 років.

Так норма добування пернатої дичини одним мисливцем не повинна перевищувати: норців великих – 2,  гусей – 3, качок – 5, лисок – 6, куликів та голубів – 10, перепелів – 15 голів.


Нагадуємо мисливцям! До полювання допускаються лише ті, які мають відповідні документи на право полювання: посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання, дозвіл на добування мисливських тварин (відстрільну картку), відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю, ветеринарно-санітарний паспорт на собак мисливських порід з обов’язковою відміткою про щеплення на сказ. Під час проведення полювання мисливці повинні суворо дотримуватись правил полювання, техніки безпеки та ветеринарно-санітарних вимог.


Порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність згідно із законами України.

Попереджаємо, що впродовж сезону полювання в мисливських угіддях Миколаївської області діятимуть рейдові бригади по здійсненню контролю за дотриманням мисливцями правил полювання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці