Збереження лісу від незаконних рубок - обов`язок лісокористувачів. Набрало законної сили рішення суду про стягнення понад 1,2 млн грн збитків.

Набрало законної сили Рішення Господарського суду Одеської області за позовом заступника керівника Одеської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) до Державного підприємства «Великомихайлівське лісове господарство» про стягнення шкоди, заподіяної державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства, у розмірі 1 293 304,72 грн.

На підвідомчій Державному підприємству «Великомихайлівське лісове господарство» території було проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) за дотримання вимог природоохоронного законодавства, зокрема, про охорону, захист, використання та відтворення лісів. Актом перевірки встановлено невиконання покладених законом обов`язків по здійсненню охорони лісів від незаконних порубок.

ДП «Великомихайлівське лісове господарство» є постійним лісокористувачем, в обов`язки якого входить забезпечення охорони, захисту, відтворення, підвищення продуктивності лісових насаджень. Цивільно-правову відповідальність за порушення лісового законодавства мають нести не лише особи, які безпосередньо здійснюють самовільну вирубку лісів (пошкодження дерев), а й постійні лісокористувачі, вина яких полягає у протиправній бездіяльності у вигляді невчинення дій щодо забезпечення охорони та збереження лісу від незаконних рубок на підвідомчих їм ділянках із земель лісового фонду, що має наслідком самовільну рубку лісових насаджень третіми особами.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці