Біля Парутино незаконно видобуті корисні копалини об’ємом 2400 куб м. Шкода становить 9 547 200, 00 грн.

До Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) надійшло звернення громадянина щодо вивозу корисних копалин біля села Парутине в межах земель адміністративної території Куцурубської територіальної громади.

Виїздом на місце зафіксовано факт незаконного видобування глини загальним об’ємом 2400 куб м.

Шкода, заподіяна внаслідок порушення законодавства про використання та охорону надр, становить 9 547 200, 00 грн. Розрахунок розміру збитків виконано на підставі «Методики визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами» затвердженої наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 29.08.2011 №303 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 19.09.2011р. за №1097/19835.

Оскільки в таких діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтею 240 Кримінального Кодексу України «Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин», Державною екологічною інспекцією Південно-Західного округу підготовлено заяву про злочин для направлення до Головного управління Національної поліції в Миколаївській області з метою проведення розслідування даного факту та притягнення винних осіб до відповідальності згідно вимог чинного законодавства.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці