Шкоду у сумі понад 439 тисяч гривень, завдану наднормативним викидом забруднюючих речовин в атмосферне повітря КП «Теплопостачання міста Одеси», сплачено

За результатами планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства Комунальним підприємством «Теплопостачання міста Одеси» було встановлено, що деякі котельні підприємства експлуатувались без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, що є порушенням вимог статей 10, 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

Внаслідок наднормативного викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря державі було завдано шкоду у сумі 439 866,82 грн. З метою досудового врегулювання спору інспекція направила підприємству претензію про добровільне відшкодування збитків, однак вона була залишена без відповіді. Тому до господарського суду Одеської області було направлено позов про стягнення збитків, який задоволено повністю та 04 листопада 2021 року, внаслідок проведення виконавчих дій, сума збитків стягнута.

З даного приводу Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) нагадує, що відповідно до Закону України «Про охорону атмосферного повітря», для забезпечення екологічної безпеки, створення сприятливого середовища життєдіяльності, запобігання шкідливому впливу атмосферного повітря на здоров’я людей та навколишнє природне середовище здійснюється регулювання викидів найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин, перелік яких встановлюється Кабінетом Міністрів України. Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватися після отримання дозволу, виданого суб’єкту господарювання.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці