Інспекцією розраховано шкоду, заподіяну вирубкою лісу у Подільському районі Одеської області, у сумі близько 10,5 мільйонів гривень

Державна екологічна Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), як орган державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища,  постійно приймає участь у слідчих діях правоохоронних органів в рамках кримінальних проваджень у сфері охорони та використання природних ресурсів.

В період з 30 вересня по 22 жовтня 2021року, на підставі постанов слідчого управління ГУНП в Одеській області, для проведення процесуальних дій в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 246 КК України, було залучено державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища. За результатами здійснених заходів розмір шкоди, заподіяної лісу у Подільському  районі Одеської області становить близько 10,5 мільйонів гривень. 

Довідково: фахівець інспекції може бути залучений у якості спеціаліста відповідно до ст. 71 КПК України, згідно якої спеціалістом у кримінальному провадженні є особа, яка володіє спеціальними знаннями та навичками і може надавати консультації та висновки під час досудового розслідування і судового розгляду з питань, що потребують відповідних спеціальних знань і навичок, у тому числі розраховувати розміри шкоди, заподіяної внаслідок порушення природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці