Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 15по 21.03.2019

          З 15 по 21 березня 2019 року територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 898 перевірок на 344 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 1003 протоколи про адміністративні правопорушення.

         Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 245 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 142 тис. гривень.

         За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 3 млн 597 тис. гривень.

         Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 2 млн 432 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 344 тис. гривень.

         Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

         Івано-Франківська область

         Інспекцією в Івано-Франківській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 880 тис. 722 грн. ДП «Кутське лісове господарство» за незаконну рубку, пошкодження дерев та не очистку лісосіки на території господарства. Матеріали передано в Косівський ВП ГУ Нацполіції
в Івано-Франківській області.

         Хмельницька область

         Інспекцією у Хмельницькій області проведено розрахунок збитків
та пред’явлено претензію громадянину Наконечному В.В. на суму 887 тис.
530 грн. за незаконну вирубку дерев у смузі відводу автомобільної дороги на території с. Яблунівка Деражнянського району. Матеріали скеровано до Управління захисту економіки ГУ НП в Хмельницькій області.

   

         Чернівецька область

         Інспекцією у Чернівецькій області проведено розрахунок збитків на суму
1 млн 148 тис. 430 грн. за знищення невстановленими особами 1249 сироростучих дерев  на території ДП «Кіцманський ліс АПК». Матеріали передано для проведення слідчих дій та встановлення винних осіб до УЗЕ в Чернівецькій області Департаменту захисту економіки Нацполіції України.

    Найбільш резонансні події за тиждень

        Запорізька область

       Виявлено та ліквідовано 60 пожеж на площі 15,03 га (горіла суха трава, очерет, сміття, дерева та чагарники).

        Київська область

        Виявлено та ліквідовано 326 пожеж трав’яного настилу на загальній площі 449,520 га та 1 загорання торфу на загальній площі  0,2 га.

        Одеська область

        19.03.2019 сталося загорання очерету площею 670 га на території Дунайського біосферного заповідника Національної академії наук України, пожежа розповсюдилась на територію  ДП «Ізмаїльське лісове господарство» Вилковського лісництва, внаслідок чого вигоріло 67 га лісу. Пожежу ліквідовано.

        20.03.2019 о 17:20  сталась пожежа на території Нижньодністровського НПП. Встановлено загорання сухої трави та очерету в плавнях на площі 4,9 Га, пожежа розповсюдилась по водно-болотяній рослинності. Пожежу ліквідовано.        

        Миколаївська область

        Триває карантин у зв’язку з виявленням 07.03.2019 ДНК вірусу африканської чуми свиней у приватному домогосподарстві с. Котляреве, Вітовського району. Карантин оголошено в межах села Котляреве та 3-х км зоні навколо селища.

         Іміджеві заходи

        19.03.2019 - в.о. Голови взято участь у презентації оновленого відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Поліського округу, уповноваженого на проведення вимірювань, яка відбулась у приміщенні Інспекції.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці