Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 22 по 28.03.2019

          З 22 по 28 березня 2019 року територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 1221 перевірка на 526 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 1464 протоколи про адміністративні правопорушення.

         Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 342 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 293 тис. гривень.

         За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 10 млн 166 тис. гривень.

         Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 2 млн 136 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 370 тис. гривень.

         З метою припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище при здійсненні виробничої діяльності за позовною заявою Інспекції у Львівській області за рішенням суду обмежено (призупинено) діяльність одного суб’єкту господарювання.

         Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

         Дніпропетровська область

         Інспекцією у Дніпропетровській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 547 тис. 269 грн. ДП «Санаторій «Дніпровський» ЗАТ ЛОЗП України «Укрпрофоздоровниця» за забруднення земельних ресурсів. Матеріали скеровано до ГУНП в Дніпропетровській області.

         Інспекцією у Дніпропетровській області проведено розрахунок збитків на суму 786 тис. 114 грн. за фактом видалення зелених насаджень невстановленими особами поблизу с. Гірки вздовж дороги до с. Михайлівка Синельниківського району. Матеріали направлено до ГУНП в Дніпропетровській області.

         Чернівецька область

         Інспекцією у Чернівецькій області проведено розрахунок збитків на суму
5 млн 809 тис. 440 грн. за самовільне користування надрами при видобуванні піщано-гравійної сировини невстановленими особами в руслі р. Черемош між
с. Чорногузи та с. Іспас Вижницького району. Матеріали скеровано для проведення слідчих дій та встановлення винних осіб до Вижницького ВП Кіцманського ВП ГУНП в Чернівецькій області.

 

       Найбільш резонансні події за тиждень

        Запорізька область

           Виявлено та ліквідовано 57 пожеж на площі 17 га (горіла суха трава та очерет), в т.ч.: 4,6 га на території Іванівського лісництва ДП «Кам’янсько-Дніпровське лісове господарство».

        26.03.2019 на території о. Хортиця були виявлені три трупи диких кабанів.
В досліджених пробах патологічного матеріалу – виявлено ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС). Карантин оголошено у 3-х км зоні захисту від епізоотичного осередку та 10-ти км зона нагляду. 

        Київська область

        Виявлено та ліквідовано 261 пожежу трав’яного настилу на загальній площі 339,670 га та 3 загорання торфу на загальній площі  0,21 га.

        Кіровоградська область

        27.03.2019 у м. Кропивницький по вул. Київський на автомобільній стоянці ПП «Татіус» близько 20.00 год. відбулося загоряння 3-х цистерн з газозаправним обладнанням. Станом на 22.45 пожежу ліквідовано. 28.03.2019 та 29.03.2019 державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Кіровоградської області з виїздом на місце проведено обстеження місця події. Фактів негативного впливу на навколишнє природне середовище під час обстеження не встановлено.

        Миколаївська область

        Триває карантин у зв’язку з виявленням 07.03.2019 ДНК вірусу африканської чуми свиней у приватному домогосподарстві с. Котляреве, Вітовського району. Карантин оголошено в межах села Котляреве та 3-х км зоні навколо селища.

        Рівненська область

        Зафіксовано факт випалювання невстановленими особами сухої рослинності в межах міста Рівного на площі більше 2 га. Матеріали по даному факту готуються для направлення  до  ГУ Нацполіції в Рівненській області.

        Чернігівська область

        Виявлено та ліквідовано 65 випадків загорання сухої трави на площі 228,3 га по причині необережного поводження з вогнем.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці